MücriM
Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı 112
MücriM
Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı 112
MücriM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tut Elimden Tut Ki Edemem Sensiz Rabbim..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
“İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.'' (Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16)
“Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir'' (Tirmizî, İlm, 14)
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.(Müslim, Birr, 33; ‹bn Mâce, Zühd, 9;Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.)
Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.(Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât, 7, 10)

 

 Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aSuDe
Admin
aSuDe


Rep Puanı : uğurböcüğü
Mesaj Sayısı : 2142
Site Aktifliği : 6286
Kayıt tarihi : 24/09/08
Yaş : 39

Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı Empty
MesajKonu: Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı   Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı EmptyC.tesi Eyl. 19, 2009 5:27 pm

Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı Yufkali_kadayif_tatlisi


Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler:

* 3 yufka
* yarım kg kadayıf
* 1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 5 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* yarım limon suyu
* kaymak

Hazırlanması:


1. Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya
bırakın.
2. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.

3. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin
üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.

4. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde
tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
5. Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında
üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)

6. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin.
(böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
7. Kaymakla servis yapın. Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı 72659
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bayram Tatlısı | Yufkalı Kaymaklı Kadayıf Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bayram Sevinci
» ... Bayram Tekbiri ...
» Bayram, Ramazan Ayı'nın Vârisidir
» Çocuklarla Bayram Sevinci
» Peygamberimiz'in bayram günü nasıldı?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MücriM :: Serbest Kürsü :: Kültür - Sanat-
Buraya geçin: