MücriM
Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi? 112
MücriM
Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi? 112
MücriM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tut Elimden Tut Ki Edemem Sensiz Rabbim..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
“İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.'' (Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16)
“Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir'' (Tirmizî, İlm, 14)
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.(Müslim, Birr, 33; ‹bn Mâce, Zühd, 9;Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.)
Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.(Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât, 7, 10)

 

 Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aSuDe
Admin
aSuDe


Rep Puanı : uğurböcüğü
Mesaj Sayısı : 2142
Site Aktifliği : 6286
Kayıt tarihi : 24/09/08
Yaş : 39

Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi? Empty
MesajKonu: Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi?   Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi? EmptyCuma Ekim 02, 2009 9:18 am

Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi?


Ahmet Şahin, Zaman Gazetesi

Bazı kadınların içtikleri kahve fincanının dibindeki kahve artığı şekillerine bakarak yaptıkları tahmin, ne ilmî, ne de dinî bir tahmindir. Tamamen kadının zekâsının mahsûlü tahminden ibaret bir bilgiçliktir. Zira istikbalde vaki olacak hâdisenin fincanın içinde ne yazısı vardır, ne de krokisi. Fincan içindeki şekiller tamamen elin tutuşuyla meydana gelen şekillenmeden ibaret normal durumdur. Şayet bu kadınlar içtikleri kahvenin fincanını levh-i mahfuza benzetiyorlarsa, levh-i mahfuza bakar gibi fincana bakıyor, şekilleri levh-i mahfuz yazısı okur gibi okuyorlarsa bu da onların levh-i mahfuz anlayışlarının bir delili olur, inandırıcılıklarını büsbütün yok ederler. Kaldı ki, levh-i mahfuzdaki yazıları ancak mânevi inkişafları sebebiyle okuyabilen evliyânın verdiği istikbal haberleri de aynen çıkmaz, bazan te'villi, tefsirli çıkar, bazan da hiç çıkmaz. Bağlı olduğu şart vaki olmadığından yazılı hâdise de vaki olmaz. Bu suretle veliler bile istikbalden kesin haber veremezler. baktıkları yer levh-i mahfuz olduğu halde... Bu itibarla, kahve falı, iskambil falı, şu yada bu şeye bakarak haber verilen istikbal hâdisesi, imanı sağlam insanları aldatmamalı, boşuboşuna evhama kaptırıp, yahut ümide, ümitsizliğe sokmamalıdır. Bunlar asılsız ve delilsiz iddialardır. Gaybı Allah'tan başka kimse bilemez. Nitekim bir hastalığın şifa bulması için kurşun döktürmek, boncuk bağlamak, türbeye çaput asmak.. gibi âdetlerin hiçbiri İslâmî anlayış eseri değildir. Şu kadar var ki, mâruz kalınan bir hastalık için şifa aranabilir. Günah olmamak kaydıyla söylenilen şifa çârelerine başvurulabilir. Ümid dünyası bu. Belki Allah umulmadık yerden bir şifa ihsan edebilir. Ama dinin emri olarak icra edilmez bunlar. Allah'ın sebep halketmesi şeklinde bir vasıta olarak düşünülür bunlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kahve Falıyla İstikbal Haberi Doğru Olabilir mi?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» vefat Haberi
» Kadın, Erkek Doktora Muayene Olabilir mi?
» Günümüzde stresten çokça söz ediliyor. Stresin en önemli kaynağı ne olabilir?
» Allah’ın isimleri belirli sayılarda zikredildiğinde karakteristik değişimler olabilir mi?
» Cinler hastalıklara sebep olabilir mi?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MücriM :: Mânâ :: Soru-Cevap ve Güncel Fetvalar-
Buraya geçin: