MücriM
Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ duasının anlamı nedir? 112
MücriM
Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ duasının anlamı nedir? 112
MücriM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tut Elimden Tut Ki Edemem Sensiz Rabbim..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
“İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.'' (Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16)
“Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir'' (Tirmizî, İlm, 14)
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.(Müslim, Birr, 33; ‹bn Mâce, Zühd, 9;Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.)
Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.(Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât, 7, 10)

 

 Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ duasının anlamı nedir?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aSuDe
Admin
aSuDe


Rep Puanı : uğurböcüğü
Mesaj Sayısı : 2142
Site Aktifliği : 6286
Kayıt tarihi : 24/09/08
Yaş : 39

Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ duasının anlamı nedir? Empty
MesajKonu: Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ duasının anlamı nedir?   Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ duasının anlamı nedir? EmptyPerş. Mart 18, 2010 8:50 pm

Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ diye başlayan duanın tamamının orjinali ve anlamı nedir?




اَللَّهُمَّ رَبَّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَرَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ رَبَّنَا وَرَبَّ كُلِّ شَيْءٍ مُنْزِلَ التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ وَالْقُرْآنِ فَالِقَ الْحَبِّ وَالنَّوَى أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ كُلِّ شَيْءٍ أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهِ أَنْتَ الْأَوَّلُ فَلَيْسَ قَبْلَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الْآخِرُ فَلَيْسَ بَعْدَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الظَّاهِرُ فَلَيْسَ فَوْقَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الْبَاطِنُ فَلَيْسَ دُونَكَ شَيْءٌ اقْضِ عَنِّي الدَّيْنَ وَأَغْنِنِي مِنْ الْفَقْرِ

-"Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm. Rabbene ve Rabbe külli şey'in münzilet-Tevrâti ve'l-İncîli ve'l-Kur'âni fâlika'l-habbi ve'n-nevâ ezûzü bike min şerri külli şey'in ente âhızün bi nâsıyetihî ve ente'l-evvelü ve feleyse kableke şey'ün ve ente'l-bâtınü ve fe leyse dûneke şey'ün akdı annî'd-deyne ve eğninî mine'l-fakri…" (Tirmizi, Daavât 68; İbnu Mâce, Dua, 2)

Duanın anlamı:

"Allah'ım! Sen yedi semânın Rabbi, Arş-ı Âzam'ın Rabbisin. Sen bizim Rabbimiz ve her şeyin Rabbisin. Tevrat, İncil ve Furkân'ı indiren, tohum ve çekirdekleri açansın. Her şeyin şerrinden sana sığınıyorum. Her şeyin alnından yapışmışsın (dizginleri senin elindedir). Evvel sensin, senden önce bir şey yoktur. Ahir sensin, senden sonra da bir şey kalmayacak. Sen zâhirsin, senin üstünde bir şey mevcut değildir. Sen bâtınsın, senin dışında bir şey yoktur. Benim borcumu öde, beni fukaralıktan kurtar, zengin kıl."



Sorularla İslamiyet
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hz. Peygamberin, kızı Hz. Fatıma’ya öğrettiği “Allâhümme Rabbe's-Semevâti's-seb'ı ve rabbe'l-arşı'l-azîm..“ duasının anlamı nedir?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Allah ın Emri Peygamberin Kavliyle Sözünün Anlamı Nedir
» "Eûzü bi kelimatillahit-tammati min şerri ma haleka ve zerae..." diye başlayan şeytandan korunma duasının anlamı nedir?
» Azîm, Kebîr ve Aliyy isimleri arasındaki fark nedir?
» İşerin düzelmesi için okunan şu dua nedir? Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil Azim ve bihamdihi estağfirullah. Ya Kafi, Ya Gani, Ya Fettah, Ya Rezzak, Ya Kerim, Ya Vehhap, Ya Zettavili,
» "Allallahi tevekkelna rabbenaf’teh beynena ve beyne kavmina ..." diye başlayan duanın yazılışı nasıldır ve anlamı nedir?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MücriM :: Mânâ :: Soru-Cevap ve Güncel Fetvalar-
Buraya geçin: