MücriM
Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır? 112
MücriM
Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır? 112
MücriM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tut Elimden Tut Ki Edemem Sensiz Rabbim..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
“İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.'' (Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16)
“Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir'' (Tirmizî, İlm, 14)
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.(Müslim, Birr, 33; ‹bn Mâce, Zühd, 9;Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.)
Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.(Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât, 7, 10)

 

 Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MücriM
Admin
MücriM


Mesaj Sayısı : 1746
Site Aktifliği : 5282
Kayıt tarihi : 24/09/08

Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır? Empty
MesajKonu: Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır?   Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır? EmptyC.tesi Ekim 11, 2008 9:57 am

Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır?

Bu konu tıbbı ilgilendiren bir konu olması hasebiyle tıbbi bir cevap vermemiz mümkün değil. Bu konuyla alakalı bilebildiğimiz tıbbi bir çalışma yok ama bu da olmadığını göstermez. Tıbbi faydaları olabilir. Bu konuyla alakalı bizim ilk olarak aklımıza gelen soğuk memleketlerde kişiyi soğuktan korur. Hatta Rusya'da kadınlar kulaklarını ve başlarının yarısını kapatacak şekilde başörtüsü kullanmaktadırlar. Aynı şekilde sıcak memleketlerde ise açık renkte örtüldüğünde güneşten korur diyebiliriz. Meselenin diğer bir yönü Allah'ın her emrinde tıbbi bir fayda aranmaz. Mesela abdest insanın elektriğini alır, namaz insana günlük lazım olan bedeni egzersizleri yaptırır gibi. İbadetler veya Allah'ın emir buyurduğu hükümler sırf Allah emrettiği için yapılır ve arkasında herhangi bir dünyevi fayda aranmaz. Eğer dünyevi faydası var diye yapılırsa ona ibadet demek de mümkün değildir. Görünüşte ibadet gibi gözükse de o, ibadet adı altında yapılmış egzersizden ibaret kalır. İnsana öbür dünyada hiçbir fayda sağlamaz.

Kadınlarda tesettür fıtrîdir. Bu fıtri halin hikmetlerini şöyle düşünebiliriz:

Kadında yaratılıştan gelen ve erkekten daha fazla olan hayâ duygusunun dejenere olmasını önlemek.



Fizikî olarak zayıf yaratılmış olan kadının, erkeklere karşı korunmasını sağlar. Çünkü kadının her tarafı erkeğin dikkatini çeker ve onu kötü fiillere sevk eder. Bu durumda, tesettür, en önemli kalkandır. Yani tesettürün bir hikmeti de, kadını koruma altına almaktır. Psikolojik olarak kadınlar, yabancı bir erkeğin dikkatle kendilerine bakmalarından hoşlanmaz. Bu bakışlar, fıtraten nazenin yaratılmış olan kadının ruhuna gayet ağır gelir ve onu yıpratır. Erkeklerin bakışından hoşlanan kadın çok azdır. İşte, tesettür, kadını erkeğin çirkin ve yıpratıcı bakışlarından muhafaza eder.



Eşler arasında en önemli hususlardan biri, emniyettir, karşılıklı güvendir. Kadın, ev dışındayken tesettür sayesinde erkeklerin bakışlarından korunmuş ve yine tesettür vesilesiyle yabancılara kendi vücudunu göstermemiş olur. Çirkin bakışların tesirinden uzak kalan bir kadın, kocasının kendisine karşı güvenini sağlar. Hanımı açık olan erkek, akşam eve geldiğinde, hanımının ne türlü çirkin ve sinsi bakışlara maruz kaldığını düşünür ve hanımına karşı içinde olumsuz duygular belirir.

Samimi bir tesettür içerisindeki hanım kapalı bir mücevher kutusu gibidir ve şehvetle bakmaya niyetlenen kişiye ilk anda bir ret mesajı verir. İnsanda bir saygı ve değerlilik hissi uyandırır. Zaten böyle bir hanıma kimse kötü niyetle bakamaz. Daha bunun gibi nice faydalar sayılabilir. Ama dediğimiz gibi Allah'ın emirleri faydaları için değil emredildiği için yerine getirirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mucrim.eniyiforum.org
 
Başörtüsünün tibbî açıdan faydası var mıdır?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sırat Köprüsü nedir? Mecazî midir? Yoksa gerçekten var mıdır?
» Kuran Hatmi ve hatim duası var mıdır? Peygamber Efendimiz ve Sahabeler yapmış mıdır?
» Said Nursi Bir Şeyh Midir? Nurculuk Bir Tarikat Mıdır?
» Said Nursi bir şeyh midir? Nurculuk bir tarikat mıdır?
» Bilimsel Açıdan Gönlün Zikirle Beslenmesi..

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MücriM :: Mânâ :: Soru-Cevap ve Güncel Fetvalar-
Buraya geçin: