MücriM
Günün Menüsü 112
MücriM
Günün Menüsü 112
MücriM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tut Elimden Tut Ki Edemem Sensiz Rabbim..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
“İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.'' (Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16)
“Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir'' (Tirmizî, İlm, 14)
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.(Müslim, Birr, 33; ‹bn Mâce, Zühd, 9;Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.)
Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.(Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât, 7, 10)

 

 Günün Menüsü

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
MücriM
Admin
MücriM


Mesaj Sayısı : 1746
Site Aktifliği : 5282
Kayıt tarihi : 24/09/08

Günün Menüsü Empty
MesajKonu: Günün Menüsü   Günün Menüsü EmptyCuma Ağus. 28, 2009 1:31 pm

Bulgur çorbası,

Mantar soslu biftek,

Şehriye pilavı,

Erik kompostosu

MANTAR SOSLU BİFTEK
Günün Menüsü Minemutfakta_mantarlibiftek
Malzeme:


5 Adet dana biftek (dövülerek inceltilmiş)

1 Kavanoz konserve mantar (her biri iki ya da üçe bölünmüş)

1 Çay bardağı sıvı yağ

3 Adet domates (kabukları soyularak küp küp doğranmış)

3 Adet yeşil sivri biber (doğranmış)

3 Adet kuru soğan (rondodan çekilmiş)

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı kekik

1 Çay kaşığının ucu ile tarçın

Yapılışı;

Biftekler yıkanır ve suyu süzüldükten sonra bir tavada, sıvı yağ ile önlü arkalı kızartılır.

Daha sonra geniş yayvan bir tencereye yan yana dizilir.

Üzerine esktra su ilave etmeden domates, biber ve mantarlar ilave edilir.

Baharat ve tuz ilavesinden sonra kapağı kapatılır ve kendi suyunda kısık ateşte 25 dakika pişirilir.


ŞEHRİYELİ PİLAV
Günün Menüsü Sehriyeli-pilav-beslenme-1
Malzemeler:


* 2 su bardağı pilavlık (baldo) pirinç
* 1 çay bardağı arpa şehriye
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 su bardağı kaynamış su
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:


1. pirinci 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın.
2. tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak suretiyle pembemsi kavurun. ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. yoksa tereyağı hemen yanıp kararabilir.
3. şehriyelere tereyağını ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. karıştırmaya devam edin. pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun.
4. su ölçüsü bire bir buçuktur. kaynamış suyu pirinçlere ilave edip tuzunu da koyduktan sonra orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5. piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın. yoksa tenceredeki buhar pilavların ıslanmasına neden olur.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mucrim.eniyiforum.org
meriç

meriç


Rep Puanı : bck
Mesaj Sayısı : 191
Site Aktifliği : 459
Kayıt tarihi : 27/07/09
Yaş : 44
Nerden : Adana

Günün Menüsü Empty
MesajKonu: Geri: Günün Menüsü   Günün Menüsü EmptyPaz Ağus. 30, 2009 7:28 pm

gerçekten de çok güzel görünüyor yemek yimek smileyi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
aSuDe
Admin
aSuDe


Rep Puanı : uğurböcüğü
Mesaj Sayısı : 2142
Site Aktifliği : 6286
Kayıt tarihi : 24/09/08
Yaş : 39

Günün Menüsü Empty
MesajKonu: Geri: Günün Menüsü   Günün Menüsü EmptyPaz Ağus. 30, 2009 7:31 pm

Ooo ellerine sağlık Adminim nefis görünüyorlar Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Günün Menüsü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Olsa da Yesek Günün Menüsü
» İşte Size Bayram Menüsü!
» || Günün Ayet-i Kerime'si ||
» Namaz kılan ve kılmayanların kazanç ve kayıpları arasında bir karşılaştırma. Bir saatlik ibadetle günün yirmi dört saatini ibadet haline getirmenin yolu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MücriM :: Mânâ :: Ramazan-ı Şerif ÖzeL BöLümü-
Buraya geçin: