MücriM
Ölümden öte derde çare: Çörekotu 112
MücriM
Ölümden öte derde çare: Çörekotu 112
MücriM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tut Elimden Tut Ki Edemem Sensiz Rabbim..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
“İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.'' (Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16)
“Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir'' (Tirmizî, İlm, 14)
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.(Müslim, Birr, 33; ‹bn Mâce, Zühd, 9;Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.)
Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.(Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Müsâkât, 7, 10)

 

 Ölümden öte derde çare: Çörekotu

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
MücriM
Admin
MücriM


Mesaj Sayısı : 1746
Site Aktifliği : 5282
Kayıt tarihi : 24/09/08

Ölümden öte derde çare: Çörekotu Empty
MesajKonu: Ölümden öte derde çare: Çörekotu   Ölümden öte derde çare: Çörekotu EmptyCuma Tem. 31, 2009 7:51 pm

Antik Yunan döneminin meşhur doktoru Dioscorides'in baş ve diş ağrısı tedavilerinden El Biruni'nin yazılı eserlerine, İbn-i Sina'nın üzerine yaptığı çalışmalardan Mısır'ın efsanevî hükümdarı Tutankamun'un kabrine, İncil ayetlerinden Peygamber Efendimiz'in hadislerine kadar tarihin hemen her döneminde çörekotunun gizemli etkilerine ve şanına rastlamak mümkün.

Bu konuya günümüzün bilim adamları da ilgisiz kalmamış, Amerika ve Avrupa'da yoğun bir şekilde çörekotu üzerine araştırmalar yapılıyor...

Deva uzakta değil, mutfakta

Tarih boyunca destekleyici bir tedavi aracı olarak bilinegelmiştir çörek otu. Özellikle Akdeniz çevresindeki toplumlarda yaygın bir şekilde kullanılırken bugün tüm dünyanın ilgi gösterdiği bir şifa kaynağı durumuna gelmekte... Antik Yunan döneminin meşhur doktoru Dioscorides'in baş ve diş ağrısı tedavilerinden El Biruni'nin yazılı eserlerine, İbn-i Sina'nın üzerine yaptığı çalışmalardan Mısır'ın efsanevi hükümdarı Tutankamun'un kabrine, İncil ayetlerinden Peygamber Efendimiz'in hadislerine kadar tarihin hemen her döneminde çörek otunun gizemli etkilerine ve şanına rastlamak mümkün. Bu konuya günümüzün bilim adamları da ilgisiz kalmamış, Amerika ve Avrupa'da yoğun bir şekilde çörek otu üzerine araştırmalar yapılmış.

İlaç yapımında da kullanılıyor

Toplum olarak bitkisel çözümler konusunda yeteri kadar bilinçli olmadığımız için çörek otunu da hakkıyla değerlendirebildiğimiz söylenemez. Oysa çörek otunun bugün insanların etkisi altında bulunduğu birçok rahatsızlığa deva olduğu biliniyor. Almanya ve Mısır'da çeşitli ilaçların yapımında kullanılan çörek otunun başlıca faydaları şunlar: Bağışıklık sistemindeki düzensizlikleri giderir, romatizma ve alerji tedavisinde kullanılır, vücuda dinçlik ve kuvvet verir, mide ve bağırsak gazlarını giderir ve hazmı kolaylaştırır. Bunların dışında suyu sivilcelere iyi gelirken kokusu da baş ağrısını gidermede etkili.

Çörek otu, daha çok hamur işlerinde kullanılan bir ot olmasının yanında şifa verici etkisini artırmak adına pek çok alternatif kullanım şekline sahip. Fiyatı da oldukça uygun. Baharatçılardan ve aktarlardan kolayca elde edilebilecek çörek otunun bir kilogramı 10-15 TL arasında.

***


Çörek otu yağı neye iyi gelir?

Astım ve bronşiyal problemler: Kahve içerisine bir çay kaşığı çörek otu yağı karıştırılıp günde iki defa alınır. Aynı zamanda, her gece çörek otu yağı ile göğüs ovulur ve kaynar su içindeki çörek otu yağının buharı nefesle içeri çekilir.

Sırt ağrısı ve romatizmal problemler: Az bir miktar çörek otu yağının hafifçe ısıtılması ve daha sonra romatizmalı alanın yoğun bir şekilde sıvazlanması da faydalı bir kullanım yoludur.

İshal: Bir fincan yoğurt ile bir çay kaşığı çörek otu yağının karıştırılıp belirtiler kayboluncaya kadar karışımdan günde iki defa içilmesi tavsiye ediliyor.

Grip ve soğuk algınlığı: Her bir burun deliğine 3-4 damla çörek otu yağı akıtmak, burun tıkanıklığına ve soğuk algınlığına iyi geliyor.

Saç problemleri: Çörek otu yağı ile düzenli bir şekilde saçlara masaj yapılması, saçların erken kırlaşmasını önlüyor.

Baş ağrısı: Alın ve kulaklara yakın yüz kısımları çörek otu yağı ile ovularak kafa bandajlanır. Aynı zamanda bir çay kaşığı çörek otu kahvaltıdan önce alınır.

Sağlıklı cilt: Bir çorba kaşığı çörek otu yağı ile bir çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Bu karışım ile yüz ovulur ve en az bir saat böyle devam edilir. Sabunla yıkanır ve durulanır.

Yüksek tansiyon: Kahvaltıdan önce her sabah iki diş sarımsakla birlikte herhangi bir içeceğe bir çay kaşığı çörek otu yağı karıştırarak alın. Çörek otu yağı ile bütün vücudunuzu ovun ve üç günde bir kez 1,5 saat güneş ışınlarına maruz bırakın. Bu işlemlere bir ay devam edin.

Uyku bozukluğu: Balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.

***


Çörek otunun kullanım şekilleri

Şeker hastalığı

Bir fincan bütün çörek otu, bir fincan su teresi veya hardal tohumu, yarım fincan nar kabuğu ve yarım fincan şahtere otu karıştırılır. Toz haline getirmek için mikserden geçirilir. Bir ay boyunca, her gün kahvaltıdan önce bir çay kaşığı çörek otu yağı ile birlikte bir çay kaşığı karışım alınır. Hindistan'da yaygın bir kullanım şekli olan bu tarif, daha çok şeker hastalığına karşı etkili.

Saman nezlesi

Bir yemek kaşığı çörek otu bir bardak limon suyuna karıştırılıp hastalık belirtileri kayboluncaya kadar günde iki kez alınır.
Zaman

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mucrim.eniyiforum.org
mümine..

mümine..


Rep Puanı : böcük4
Mesaj Sayısı : 61
Site Aktifliği : 110
Kayıt tarihi : 26/07/09
Yaş : 37
Nerden : mersin

Ölümden öte derde çare: Çörekotu Empty
MesajKonu: Geri: Ölümden öte derde çare: Çörekotu   Ölümden öte derde çare: Çörekotu EmptyCuma Tem. 31, 2009 10:17 pm

yazıda geçen hastalıklardan ziyede farklı rahatsızlıklarım içinde şifa niyetine kullandım iyi geldi hamdolsun..

tavsiye ederim sizlere..


tşkler..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ölümden öte derde çare: Çörekotu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kabuğu bile her derde deva
» Ekmek İsrafına Türklerden Çare
» Bir tutam gül bin derde deva
» 'Laz kirazı' her derde deva
» Bilmiş Abla İle 41 Derde Deva :)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MücriM :: Serbest Kürsü :: Sağlık-
Buraya geçin: